Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pomoc od mladých skautov

GALÉRIA
Dátum: 27.03.2024
Autor: Via vitis
Počet videní: 248
2 min. čítania
Pomoc od mladých skautov

V stredu na večer sa nám na dobrovoľnícku brigádu nahlásili skauti z oddielu Kontiky, ktorí už u nás boli aj minulý rok.

Tento rok nám pomáhali s čistením kmienkov. Tohto roku bola zima veľmi teplá a teda mráz nevymrazil škodcov, ktorí sa nachádzajú pod kôrou kmeňov viniča. Preto bolo potrebné skôr ako tieto kmienky ošetríme postrekom, ručne odstrániť starú kôru a mach, ktorý je na starých 40 ročných kmeňoch. Skautkám ktoré na túto brigádu prišli sa  táto práca páčila a preto urobili všetky riadky, ktoré ešte bolo treba očistiť.

Teraz môžu naši spolkoví vinohradníci urobiť prvý jarný postrek na kôru proti škodcom. Celá sezóna a vegetácia je posunutá dopredu, tak je to už posledný možný termín, kedy tieto postreky musia byť urobené

Týmto však práca vo vinohrade nekončí, ale priam ešte len teraz začína naberať na objeme, pričom je to v podstate ručná práca, preto hľadáme dobrovoľníkov, ktorí by nám pomohli s komunitným vinohradom. Plus sme si k tomu naplánovali aj urobiť školský sad a vinohrad pre deti školského veku a tak skutočne potrebujeme každú pomocnú ruku. Veríme, že keď to spolu zvládneme, tak budúcnosť sa nám za to odmení.