Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Vajnorské víno

222929327_417873602855713_7161039131871836519_n

Radi by sme vám odprezentovali, čo najširšiu ponuku domácich Vajnorských vín od drobných Vajnorských vinárov a vinohradníkov, ktorí si vyrábajú vínko iba pre svoju potrebu, avšak sú ochotní dať z neho okoštovať záujemcom. Preto s nimi spolupracujeme, aby sme vám mohli ponúknuť to, k čomu sa bežne nedá dostať, nakoľko oni tie vínka robia pre vlastné potešenie, pre rodinu a priateľov. My vám ich však chceme odprezentovať , lebo takéto vínka majú svoj génius loci.

Tak isto by sme vám chceli sprístupniť aj výsledky našej dobrovoľníckej práce zo zachraňovaných Vajnorských vinohradov. K dnešnému dňu sme ,,oživili" vo Vajnorských vinohradoch aspoň čiastočne tieto vinice: Široké, Rongoty, Kačínske, Gonval rongoty, Paure, Olšie, Cvikle, Cverny, Malý Bolnár, Dolní, Saunígle  čo spolu dáva okolo 4 ha (40.000 m2) obrábanej plochy.  Na týchto viniciach najčastejšie rastie odroda Müller Thurgau, ale je tu aj Rizling vlašský, Veltlín zelený, Silván, Frankovka,, či Tramín červený.

Momentálne ponúkame vínka od našich spolkových drobných vinárov.

Veríme, že časom našu vinohradnícku činnosť rozšírime, teda ak sa ku nám pridajú ďalší ,,záchranári" a vtedy je možné, aby plôch a odrôd pribudlo. 

Jednou z vecí ako nám viete aspoň troškou pomôcť, je objednaním si niektorého vínka(alebo aj celého setu), ktoré tu ponúkame v našom e-shope:

 

objednávka_černá

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Predstavujeme vajnorského vinára: Norbert Surányi - 42 Black Path Winery, video MČ Vajnory
Prehrať video prostredníctvom prehliadača
Veľkosť: 30.1 MB Formát: mp4 Dátum: 15.2.2022
Predstavujeme vajnorského vinára: Jaroslav Fekete, video MČ Vajnory
Prehrať video prostredníctvom prehliadača
Veľkosť: 23.8 MB Formát: mp4 Dátum: 15.2.2022