Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Malí objavitelia u nás vo vinohrade

GALÉRIA
Dátum: 01.03.2024
Autor: Via vitis
Počet videní: 477
2 min. čítania
Malí objavitelia u nás vo vinohrade

Na našu výzvu na hladkanie kmienkov viniča sa nám na naše prekvapenie prihlásili mamičky aj so svojimi deťmi z OZ Malí objavitelia až z Bratislavskej Dúbravky.

20240301_103055

Jednalo sa o jednoduchú prácičku avšak počasie moc priaznivé nebolo a hneď od rána sa ponad vinohrady prevaľovali riadne mraky. 

Našťastie však nepršalo a tak do komunitného vinohradu prišli 4 mamičky aj s deťmi vo veku škôlkárov. 

20240301_103052

Zrazu sa vo vinohrade ozýval riadny džavot detí a občas aj nejaký ten plač. Deti sa zaujímali o všetko a hoci na začiatku boli možno aj trochu utiahnuté po chvíle už boli zvedavé na všetko. Chceli vedieť čo a prečo sa to robí. Namiesto pieskoviska im často postačila aj zrekulivovaná zemina v riadkoch. Okrem viniča objavovali už aj rôzne chrobáčiky ako napr. lienku, či pavúčika. Síce pri jednej činnosti nevydržali dlho ale o to sa oduševnenejšie púšťali do nových výziev. Hoci to na začiatku vyzeralo, že budú viac na obtiaž ako na pomoc tak v priebehu tých dvoch hodiniek sa ukázalo, že vedia urobiť aj užitočné veci ako kefkou pohladkať starú kožu na viniči, či vyzbierať umelohmotné špagátiky popadané na zemi.

20240301_115502

Ich najväčšou odmenou bola opekačka a náš spolkový mušt z Milerky, ktorú sme oberali práve vo vinohrade, kde nás dnes navštívili. Deti tu v okolí poobjavovali kopu zaujímavých vecí, ktoré zaujali ich pozornosť, tak veríme, že sem ešte niekedy prídu. Minimálne nám urobili dobrú náladu, lebo ich rozžiarené očká hovorili, že sa im vo vinohrade páčilo.

20240301_115505