Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ako bolo na Vajnorskej vínnej muške 2024

GALÉRIA
Dátum: 24.03.2024
Autor: Via vitis
Počet videní: 234
2 min. čítania
Ako bolo na Vajnorskej vínnej muške 2024

Po poučení z predchádzajúcich dvoch rokov  sa nám tentoraz podarilo rozmiestniť stoly a stoličky v maximálne možnom počte.

Aj keď sme plánovali využiť aj miesta v otvorenej záhradnej časti, počasie nám napriek našim nádejam absolútne neprialo.

Napriek veľmi nepriaznivým podmienkam sa však väčšina ľudí, ktorí sa vopred prihlásili, dostavila, a dokonca sa k nim pripojila aj početná skupina záujemcov o degustáciu, ktorí sa vopred nehlásili.

Vďaka tomuto obrovskému záujmu sme mohli 3. ročník Vajnorskej vínnej mušky s označením 2024 spustiť na plné obrátky.

V prvom rade by sme chceli vyjadriť úprimnú vďaku majiteľom vajnorského wellnesu a kaviarne DOBRÁ LIPA , za poskytnutie ich vynovených priestorov a nádherne upravenej vínnej pivnice, kde sa konala celá naša akcia.

20220326_164839

Tento rok sme mali tú česť vytvoriť dve stanovištia na ochutnávanie vzoriek vína od našich spolkových vinárov. Hneď pri vstupe sme mali možnosť ochutnať vína od troch vinárov a v dolnej pivnici, ako obvykle, nás čakali ďalší dvaja vinári. Zvýšený počet vinárov v našom spolku svedčí o raste záujmu o vinárenské umenie a obohatení palety ponúkaných vín. Veríme, že každý návštevník našiel to svoje víno, ktoré si obľúbil, čo potvrdzuje aj skutočnosť, že niektorí si na príjemné chvíle odniesli domov aj niekoľko fliaš.

V každom kúte tohto malebného miesta sa niesla vinárska história. Dokonca pradedo majiteľov, Ján Fekete, získal v roku 1935 od Zväzu vinárskych spolkov pre Slovensko v Bratislave diplom za 1. miesto za vystavené víno. Tento duch vinárstva bol cítiť počas celej akcie, a všetci sme sa ním inšpirovali a spolu prechádzali všetkými vínnymi lahôdkami pripravenými našimi vinármi.

Nižšie môžete nájsť zverejnené fotografie z našej degustačnej akcie, ako spomienku pre tých, ktorí sa zúčastnili, a ako pozvánku pre tých, ktorí by sa chceli pridať nabudúce. Veríme, že vďaka priateľskej atmosfére a úspechu tejto akcie sa nám podarí vytvoriť tradičnú udalosť vo Vajnoroch.

In vino veritas!

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.