Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Hľadáme dobrovoľných pomocníkov pri budovaní nového školského vinohradu a sadu dňa 16.3.2024 sobota

MAPA
Dátum: 05.03.2024
Autor: Via vitis
Počet videní: 430
2 min. čítania
Hľadáme dobrovoľných pomocníkov pri budovaní nového školského vinohradu a sadu dňa 16.3.2024 sobota

Na sobotu 16.3.2024 hľadáme dobrovoľníkov na pomoc pri vzniku nového projektu pre deti základných škôl. 

Zakladáme nový školský vinohrad a sad, aby sme si vychovali nasledovníkov z radov mladých ľudí. Na začiatku si to vyžaduje veľa ručnej práce, preto hľadáme každú pomocnú ruku.

Ak by sme plánované práce nestihli 16.3.2024, tak budeme pokračovať aj nasledujúcu sobotu 23.3.2024. Budeme veľmi radi ak nám prídete v niektorý termín pomôcť. 

Vopred všetkým, ktorí prídu ďakujeme a kľudne zoberte aj svoje deti.

POPIS AKTIVÍT

V prvom kroku pôjde o osadenie kotviacich stĺpikov, drôteného vedenia a oplotenia voči zveri. Niektoré časti pripravovaného ovocného sadu bude potrebné zrekultivovať.

BENEFITY

Keďže chceme vybudovať moderný vinohrad a ovocný sad, budeš mať možnosť sa naučiť ako takýto vinohrad vyzerá a aké technológie sa používajú. Odborný dohľad a vedenie je zabezpečený členmi nášho spolku, ktorí vedia vysvetliť postup prác. Dozvieš sa aj o prácach potrebných pri záchrane opustených vinohradov a možno sa ti to tak zapáči, že budeš chcieť mať svoj vlastný vinohrad, o ktorý sa budeš starať. Prídeš do kolektívu, ktorému nie sú ľahostajné tradície a láska k prírode.

Ak prídete ako partička, rodiny, alebo iba s deťmi, viete využiť oddychový priestor vedľa komunitnej vinice na spoločnú opekačku.

DODATOČNÉ INFORMÁCIE

Okrem náradia zabezpečíme aj rukavice, avšak odporúčame mať teplé oblečenie a pevnú obuv. Viac informácii o tomto našom projekte je možné nájsť aj na našom webe: www.viavitis.sk/15540/projekt-skolskeho-vinohradu-a-ovocneho-sadu

Popis ako sa do tejto lokality dostať je na našom webe tu: www.viavitis.sk/12285/kde-nas-najdete

 

Komunitný vinohrad Široké

Komunitný vinohrad Široké