Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pomoc pri založení nového školského vinohradu a sadu. Dobrovoľnícka brigáda.

Dátum: 19.02.2024
Autor: Via vitis
Počet videní: 324
2 min. čítania
Pomoc pri založení nového školského vinohradu a sadu. Dobrovoľnícka brigáda.

Na sobotu 2.3.2024 hľadáme dobrovoľníkov na pomoc pri vzniku nového projektu pre deti základných škôl. 

Zakladáme nový školský vinohrad a sad, aby sme si vychovali nasledovníkov z radov mladých ľudí. Na začiatku si to vyžaduje veľa ručnej práce, preto hľadáme každú pomocnú ruku.

POPIS AKTIVÍT

V prvom kroku pôjde o osadenie kotviacich stĺpikov, drôteného vedenia a oplotenia voči zveri. Niektoré časti pripravovaného ovocného sadu bude potrebné zrekultivovať.

BENEFITY

Keďže chceme vybudovať moderný vinohrad a ovocný sad, budeš mať možnosť sa naučiť ako takýto vinohrad vyzerá a aké technológie sa používajú. Odborný dohľad a vedenie je zabezpečený členmi nášho spolku, ktorí vedia vysvetliť postup prác. Dozvieš sa aj o prácach potrebných pri záchrane opustených vinohradov a možno sa ti to tak zapáči, že budeš chcieť mať svoj vlastný vinohrad, o ktorý sa budeš starať. Prídeš do kolektívu, ktorému nie sú ľahostajné tradície a láska k prírode.

Ak prídete ako partička, viete využiť oddychový priestor vedľa komunitnej vinice na spoločnú opekačku.

DODATOČNÉ INFORMÁCIE

Okrem náradia zabezpečíme aj rukavice, avšak odporúčame mať teplé oblečenie a pevnú obuv. Viac informácii o tomto našom projekte je možné nájsť aj na našom webe: www.viavitis.sk/15540/projekt-skolskeho-vinohradu-a-ovocneho-sadu

Popis ako sa do tejto lokality dostať je na našom webe tu: www.viavitis.sk/12285/kde-nas-najdete