Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ukradli nám stôl s lavicami!

Dátum: 18.02.2024
Autor: Via vitis
Počet videní: 1400
2 min. čítania
Ukradli nám stôl s lavicami!

V sobotu 17.2.2024 sme prišli pracovať do Vajnorských vinohradov a zostali sme veľmi nemilo prekvapení.

Zistili sme totižto, že jeden stôl s dvomi lavicami, ktoré sme dali do spolkového vinohradu  Cverny nám niekto v piatok 16.2.2024

UKRADOL!

Sme z toho veľmi smutní, lebo sú to lavice, ktoré sme nakúpili z našich spolkových financií, ba niektoré priamo financovali niektorí členovia spolku z vlastného vrecka. Tieto posedenia slúžia na oddych samotných vinohradníkov, ktorí sa snažia zachrániť opustené vinohrady, alebo na oddych pre dobrovoľníkov, ktorí nám pri tejto záchrane pomáhajú vo vinohradoch. V prípade, že sa nepracuje vo vinohrade, tak si tam vie posedieť aj okoloidúci a pokochať sa vinohradom, o ktorý sa stará ľudská ruka.

Preto by sme chceli všetkých dobrých ľudí poprosiť, že ak ste si všimli niečo podozrivé v posledných dňoch pred krádežou, aby ste nám dali vedieť. Možno sa nám spoločnými silami podarí nájsť zlodeja(ov), lebo ten stôl s lavicami nie je len také jednoduché naložiť a odviezť. Museli to urobiť nejakým väčším autom.

Tak isto vás prosíme o ,,otvorené oči" , ak by ste pri svojich vychádzkach narazili na takýto stôl s lavicami, aby ste nás informovali na našich kontaktoch.

Máme aj výzvu pre tých,  čo nám ich ukradli, že ich môžu vrátiť dolu pri ceste ako je kríž pri vstupe do vinice a my nebudeme viac pátrať po osobách, ktoré túto zlodejinu urobili..

20231017_180051

 

Bohužiaľ, kvôli takýmto kmínom musíme do vinohradov osadiť ďalšie fotopasce a takto si chrániť spolkový majetok. Budeme verejnosť o tomto informovať tabuľkami na miestach monitorovania v súlade s GDPR.