Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ako bolo na burčiakovici

GALÉRIA Facebook
Dátum: 07.10.2023
Autor: Via vitis
Počet videní: 635
2 min. čítania
Ako bolo na burčiakovici

Najprv sme plánovali urobiť Burčiakovicu priamo vo vinohrade iba jednu sobotu, ale nakoniec nás okolnosti uzatvorenia pivnice pod Bakchus vilou prinútilo urobiť Burčiakovicu aj ďalšiu nasledujúcu sobotu.

Miesto na začiatku Vajnorských vinohradov pri kríži je už osvedčeným miestom práve na takéto akcie.

V prvú sobotu sme okrem burčiaku ponúkali aj guláš z diviny, ktorý uvaril náš spolkový šéfkuchár Noro.

20230930_093954

Veríme, že aj jeho vôňa prilákala zopár záujemcov, ktorí prechádzali na bicykloch po Jurave popred náš stánok.  Počasie už bolo trochu jesenné, ale napriek tomu bolo dostatočne teplo. Na ochutnanie sme ponúkali tri druhy burčiakov, tak veríme, že si každý našiel ten, ktorý mu chutil najviac. Náladu návštevníkom zlepšoval svojou hudbou aj Jirka, preto sme nalievali až do zotmenia.

Druhú sobotu sme okrem burčiakov a oranžových vín, ktorých prezentáciu sme plánovali už pred rokom, ponúkali aj špeciality jedál, ktoré sa jedli v 19-tom storočí na Slovensku - krupicu na slaný aj sladký spôsob. Tentokrát bol šéfkuchárom Peter.

20230930_100152

 

Napriek dosť silnému vetru nám našťastie stany neodfúklo a znovu prišlo veľa ľudí, ktorí nám kúpou z našej ponuky takto pomáhajú pri záchrane Vajnorských vinohradov. Vieme, že niektorí sa tešili na pôvodnú akciu v Bakchus pivnici, ale veríme, že časom si svoju obľubu získa aj toto miesto vo vinohradoch.

Preto budeme radi, ak nám zachováte svoju priazeň aj v budúcom roku, kedy sa budeme snažiť tento priestor využívať častejšie a ponúkať vám výrobky, ktoré vyrobíme zo zachraňovaných Vajnorských vinohradov.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.