Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Dobrovoľnícka aktivita dvoch tímov z ING HUBS Slovensko

GALÉRIA
Dátum: 06.10.2023
Autor: Via vitis
Počet videní: 685
2 min. čítania
Dobrovoľnícka aktivita dvoch tímov z ING HUBS Slovensko

Začiatkom októbra je vonku nádherné, skoro letné počasie, ktoré priam láka ísť do prírody. Možno aj toto bola tá pravá motivácia, ktorá zlákala zamestnancov ING HUBS Slovensko k dobrovoľníckej aktivite a hneď tu boli dva tímy v jeden deň.

20231006_093637Hneď ráno prišiel tím Perseus, ktorí sme rozdelili ešte na dve časti. Jedna časť (nežnejšia časť ľudstva) sa venovala kynoženiu pajaseňa žliazkatého, ktorý nám rastie v našom komunitnom vinohrade a druhá časť s väčšími svalmi sa chopila náradia ako sú lopaty a vidly. Táto druhá časť totižto pomáhala pri projekte výsadby nových čerešní na vyhliadke nad vinohradmi. Bolo potrebné dostať z komunitného vinohradu až na vyhliadku hnoj a štiepku., takže chlapi nakladali a vykladali prívesný vozík. Obe činnosti sú zachytené na fotkách a aj takouto formou by sa sa chceli tomuto kolektívu poďakovať.

20231006_134414

Poobede prišiel tím KCT, pre ktorý sme vybrali aktivitu oberačky v spolkovom vinohrade Jelšie. Oberačka je pri vinohradníka zavŕšením celoročnej práce a teda takým sviatkom. Preto si tento ,,sviatok" užívali aj dievčatá pri oberaní hrozna sorty Cabernet Sauvignon. Veríme, že sa im páčilo a prídu okoštovať aj finálny výrobok, ktorý vďaka ich pomoci budeme môcť ponúkať záujemcom a tak získať finančnú podporu pre činnosť nášho spolku pri záchrane Vajnorských vinohradov a prírody v ich okolí.

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.