Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ľudia si nevážia čistú prírodu :-(

Dátum: 27.08.2022
Autor: Via vitis
Počet videní: 305
Ľudia si nevážia čistú prírodu :-(

Prečo sú stále medzi nami ľudia, ktorí majú potrebu svoj odpad vynášať do vinohradov? Prečo im nevadí, že príroda si s týmto ich chrapúnstvom neporadí? 

Pri dnešnom odchode z Komunitného vinohradu som zvolil trochu inú cestu ako zvyčajne chodievam. Chcel som totiž pozrieť ku členom spolku ako sa im darí pri záchrane vinohradu vo vinici Olšie. Bohužiaľ pri Třňovej hore som narazil na takýto odpad.

20221007_143907

Už podľa charakteru bolo vidieť, že sa jednalo o klasický odpad z domácnosti, ktorý normálni ľudia dávajú do smetných košov.  Avšak ešte stále sa medzi nami nájdu ľudia, ktorí svoj odpad radšej vynesú do prírody, akoby sa ho zbavili  tak, ako sa sluší a patrí.

Našťastie so sebou vždy nosím balík igelitových vriec a rukavice, aby som tento humus mohol vyčistiť:

20221007_144947

Tí starší si pamätáme, že kedysi boli Vajnorské vinohrady oplotené a uzatvorené. To chceme, aby sa zase vrátilo? Alebo máme všade namontovať skryté kamery ? Verím, že medzi nami viac tých slušných ľudí ako bordelárov. Preto by som si dovolil na všetkých apelovať, aby sme boli slušnejší, nielen voči sebe, ale aj voči prírode a neakceptovali medzi sebou takýchto bordelárov. 

Chceme tu mať predsa čisto a takto zachovať ešte akú - takú prírodu aj ďalším generáciám. Teraz bolo toho odpadu za dve vrecia....

20221007_144955

Možno sa pýtate, prečo je dôležité upratovať po takýchto ľuďoch? Prečítajte si tento článok.

 

Dúfam, že spolu to dokážeme !!!  

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.