Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Týždeň dobrovoľníctva 2022 - Ďakujeme: VÚB banka

GALÉRIA
Dátum: 22.09.2022
Autor: Via vitis
Počet videní: 477
Týždeň dobrovoľníctva 2022 - Ďakujeme: VÚB banka

Zamestnancov z VÚB banky sme už u nás na dobrovoľníckej brigáde raz mali. Vyzerá to, že sa im u nás páči a preto prišli aj druhý krát. Aspoň mohli porovnať náš progres v záchrane Vajnorských vinohradov.

Keďže v noci nám znovu popršalo, tak sa nedalo pracovať so zemou, ale robili sa iné práce, ktoré sú dôležité pred zazimovaním vinohradu. Keďže sa snažíme hrozno v našom Komunitnom vinohrade Široké pestovať maximálne biologicky, je potrebné vždy myslieť na výživu pre vinič. Preto sme v tento deň zvolili skracovanie dlhých rév, ktoré trčali do uličky, alebo vyčnievali nad vrchný vodiaci drôt. Tým pádom sme trochu zmenšili zelenú plochu, potrebnú na príjem živín, ktoré dodáme predzimným postrekom.  Riadime sa modernými metódami pestovania viniča vďaka systému VinLink a GALATI, ktorý sme zaviedli v našom vinohrade.

Práca síce nebola náročná na fyzičku, avšak človek sa pri tom riadne nachodil.

Všetkým veľmi pekne ďakujeme a veríme, že sa nám podarilo spoločne postúpiť o krok ďalej k záchrane Vajnorských vinohradov a takto ich ochrániť pred developérskou mašinériou, ktorá ničí vinohrady v Bratislave.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.