Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Modernizujeme náš komunitný vinohrad

Dátum: 18.07.2022
Autor: Via vitis
Počet videní: 441
Modernizujeme náš komunitný vinohrad

Pri záchrane Vajnorských vinohradov sme sa rozhodli , že chceme pri pestovaní hrozna postupovať maximálne ekologicky. Preto sme siahli po modernej technológii, ktorá je prvým krokom k úspešnej realizácii našich plánov.

Vieme, že medzi vinohradníkmi keď spustíte debatu ohľadom postrekovania, tak sa dostanete do nekonečnej debaty. Našou predstavou je používať chémiu a chemické postreky v čo najnižšej miere resp. ich úplne vymeniť za biopostreky. Avšak pri používaní bio postrekov musí vinohradník Ďaleko precíznejšie sledovať stav a vývoj vo vinohradoch.  Preto sme sa obrátili na odborníkov a našli sme na internete riešenie.

galati-prognoza-infekcneho-tlaku

Po oslovení firmy sme boli veľmi milo prekvapení, lebo sme zistili, že pán Pestun, ktorý je za projektom VinLink býva vo Vajnoroch a teda nám vedel prísť technológiu nainštalovať obratom. Slovo dalo slovo a už našu Komunitnú vinicu Široké zdobí takáto meteorologická stanica.  Čo všetko to dokáže a načo to bude slúžiť si môžete prečítať tu.

20220715_165333_orez

Každý z nás sa snažil pridať ruku k dielu, tak veríme, že bude na úžitok celej komunite. 

20220715_152227 20220715_152954

Keďže chceme, aby aj okolité vinice boli zdravé, tak po skúšobnej dobe a prepojením so systémom GALATI,  by sme dali vedieť vinohradníkom do okruhu 3 km ako vám vieme pomôcť s informáciami z tohto zariadenia. 

20220715_164520_(1)

Sme radi, že sa nám podaril ďalší krôčik z nášho plánu záchrany Vajnorských vinohradov.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.