Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Víkendové práce vo vinici

Dátum: 10.08.2021
Autor: Via vitis
Počet videní: 787
Víkendové práce vo vinici

Ako sme trávili víkend 7. a 8.8. vo vinici

Aj na tento víkend bola zverejnená žiadosť o brigádu a sme radi, že nám prišli pomôcť Tomáš a Marián, za čo im ďakujeme, takže v šestici nám práce rýchlo ubiehali. Pravda napriek tomuto počtu sa nedalo všetko zvládnuť za pol dňa, ale museli sme si ešte časť prác odložiť, nakoľko horúce počasie nedovoľuje byť celý deň vo vininici.

20210808_133339

Okrem zelených prác sme stihli opraviť aj náš ,,Vinohradňícki fajsbúk", ktorý bol mierne dokmásaný nedávnymi dažďami a vetrami. Veríme, že už bude odolnejší, a vy sa zastavíte, aby ste si o nás prečítali zopár informácii, ktoré sa nám na túto tabuľu zmestilo...

20210808_130842

Počas ranného brieždenia Noro vykonal postek viniča, lebo momentálne je obdobie rôznych chorôb a plesní, preto prosíme o opatrnosť a napriek tomu, že už niektoré bobuľky hrozien vyzerajú ako veľké a vhodné oberačky, tak dajte pozor hlavne na deti, aby ich neoberali a nedaj Bože jedli.

IMG-20210808-WA0005 V nedeľu ráno sme museli ísť opraviť náš elektrický ohradník, lebo bol na jednom mieste roztrhnutý. Ako vidieť aj na obrázku, je tam vysoké napätie, tak vás chceme upozorniť, aby ste sa tohto vedenia nedotýkali a dávali si pozor. Vedenie je dobre viditeľné a označené, pričom od asfaltovej cesty ho oddeľuje jeden riadok viniča.

IMG-20210808-WA0001

Súčasne by sme chceli apelovať na ľudí, ktorí chodia venčiť svojich psov do vinohradu, aby ich nepúšťali bez dozoru a úplne navoľno najmä ak viete, že pes má v sebe poľovné pudy a snaží sa naháňať, či dokonca chytiť divú zver. Boli sme totižto svedkami vo vinohrade ležiacej srny, ktorá zjavne javila známky po napadnutí psom napriek tomu, že po našom príchode sa vzdialila smerom do húštin zanedbaných vinohradov.

sipka_mailing

Ak chcete byť pravidelne informovaní emailom o našej činnosti, stačí aby ste na našej stránke http://www.viavitis.sk vpravo dolu vyplnili svoju emailovú adresu a raz do týždňa vám príde sumárny email od nás. Teší nás, že ste s nami. ????????

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.