Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Nečakáme so založenými rukami

Dátum: 13.02.2022
Autor: Martina Belohlavková
Počet videní: 655
Nečakáme so založenými rukami

Tento víkend skončilo hlasovanie v grantovom projekte od spoločnosti TESCO, no na výsledok hlasovania  si budeme musieť ešte chvíľu  počkať. Počasie nám prialo, tak sme sa rozhodli spríjemniť si čakanie vyčistením ďalšej časti nášho vinohradu. 

Je to skoro ako v tej rozprávke o Šípkovej Ruženke, kde sa princ presekáva šípkovými kríkmi. Až nato, že on sa preseká ku princeznej a my sme sa presekali k ďalšej čiernej skládke.

Staré pneumatiky sú tu vyhodené už tak dlho, že zarástli kompletne kríkmi a malinčím. Ako vidieť na obrázku, vytiahli sme riadnu kopu a obávame sa, že ešte riadna kopa tam je. 20220212_162106
Okrem pneumatík je tam aj kopa ďalšieho odpadu a len veľmi ťažko sa nám bude odhadovať počet kontajnerov na likvidáciu tohto odpadu. 20220212_162100
Veríme však, že časom sa nám to podarí všetko vyčistiť a polícii nájsť páchateľa, ktorí túto obrovskú čiernu skládku spôsobil. Toto je skládka, ktorá sa priamo dotýka nášho komunitného vinohradu, ale chceli by sme apelovať aj na šoférov, ktorí parkujú autá v spodnej časti vinohradov, aby tam nezanechávali smeti a rôzny odpad, lebo už aj samotný vstup do vinohradov začína vyzerať ako smetisko.  20220212_164821

Veríme, že ste za nás hlasovali v projekte od spoločnosti TESCO a podarí sa nám získať dostatočnú sumu na kontajnery, do ktorých  pozbierame všetok odpad, alebo aspoň maximálne možný objem.

Ak máte záujem nám brigádnicky pomôcť, kľudne sa nám začnite prihlasovať a my vás budeme informovať o termíne a mieste brigády. 

Spolu s vami zase prinavrátime prírode a vajnorským vinohradom čistotu a krasu, ktorú si zasluhujú.

 

 

 

 

 

 

 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.