Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Prešovanie vlašáku

GALÉRIA SÚBOR VIDEO Facebook Instagram
Dátum: 25.09.2021
Autor: Via vitis
Počet videní: 400
Prešovanie vlašáku

Hneď po oberačke sa vlašák prešoval u nášho vincúra

Po oberačko bolo potrebné hrozno ďalej spracovať a tak sme sa pustili do prešovania. Hrozno z debničiek sa muselo najprv odstopkovať na našom elektrickom pomocníkovi - odstopkovovači. Takto odstopkované a súčasne aj jemne pomleté hrozno sa postupne z kade plnilo do prešu. Na začiatku bol samotok a z neho sme merali cukoratosť muštu. Následne sme preš uzavreli a začalo sa "veslovanie" :-) Keď už bolo hrozno správne vylisované a mušt z neho preliaty do skleneného demižónu, prišlo na rad vyberanie výliskov naspäť do bedničiek. Nuž a pri tom sa stala aj krásna otlačka na ruke, ktorá sa veľmi podobala otlačke cyklistu na nohe :-) Celé prešovanie prebiehalo vo veselej nálade a hlavne čas bežal omnoho rýchlejšie ako sa nám zdalo. Veríme, však, že všetka táto námaha bude na konci odmenená, tak nám držte palce.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Veselo pri prešovačke
Prehrať video prostredníctvom prehliadača
Veľkosť: 21.6 MB Formát: mp4 Dátum: 25.9.2021

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.