Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Nadácia COOP Jednota

co-22034-vlastne-znacky-lk-1180x254px_1642355213

Program podpory lokálnych komunít

Úvod

 

Spoločenská zodpovednosť a vzájomná pomoc sú základnými princípmi družstevníctva. Rovnako ako pre vznik prvých slovenských družstiev, aj pre Nadáciu COOP Jednota sú tieto dve vzácne vlastnosti mottom a súčasne hybnou silou. Záleží nám na tom, aby ste mali možnosť aktívne sa zapájať do diania vo vašich obciach a mestách, preto zahajujeme už 6. ročník obľúbeného nadačného Programu podpory lokálnych komunít zameraného na podporu rozvoja slovenských miest a obcí.

 

Ciele programu

Naším zámerom je umožniť občanom zúčastňovať sa na miestnom a regionálnom rozvoji formou podpory realizácie projektov v oblasti budovania drobných stavieb, ako sú komunitné záhrady, altánky, prístrešky, autobusové zastávky, vonkajšie športové areály a detské ihriská. Podporujeme výsadbu a udržiavanie zelene, ochranu životného prostredia, propagáciu slovenských tradícií, rozvoj lokálnych športových klubov, budovanie turistických trás a cyklotrás.

 

Výška finančného grantu: 6000 €

 

Podávanie žiadostí o grant

Podávanie žiadostí o grant 6. ročníka nadačného Programu podpory lokálnych komunít je ukončené. Podávanie žiadosti o grant bolo prístupné počas dvoch mesiacov v termíne od 1.2.2022 do 31.3.2022.

 

Zverejnenie vybraných obcí a projektov postupujúcich do hlasovania

V súčasnosti prebieha spracovanie podaných žiadostí v regionálnych COOP Jednotách. Informácie o vybraných obciach a projektoch postupujúcich do hlasovania budú zverejnené 20. apríla 2022 na tejto webovej stránke. Súčasne budú uverejnené aj adresy jednotlivých predajní, v ktorých bude hlasovanie prebiehať.

 

Hlasovanie za víťazné projekty

Hlasovanie za víťazné projekty bude prebiehať v zverejnených predajniach COOP Jednoty z termíne od 15.5.2022 do 15.6.2022.

logo