Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ako bolo na Vajnorskej vínnej muške 2023

GALÉRIA
Dátum: 25.03.2023
Autor: Via vitis
Počet videní: 725
Ako bolo na Vajnorskej vínnej muške 2023

Po minuloročnom nultom ročníku, kedy sme museli akceptovať obmedzenia dané covidovou legislatívou sme mohli tento rok usporiadať prvý ročník Vajnorskej vínnej mušky s označením 2023 na plné obrátky.

V prvom rade by sme chceli poďakovať majiteľom vajnorského wellnesu a kaviarne DOBRÁ LIPA , kde celá akcia prebiehala v ich vynovených priestoroch a  pekne upravenej vínnej pivnici.

20220326_164839

Tento rok sme vytvorili dve stanovištia na nalievanie vzoriek vín od našich spolkových vinárov. Pridať ďalšie stanovište oproti minulému roku sme museli aj z dôvodu, že spolkových vinárov a vín, ktoré ste mali možnosť okoštovať bolo skoro dvakrát toľko ako v roku 2022. Dobrá Lipa síce nepojme veľa ľudí (museli sme strážiť kapacitu a preto sa ospravedlňujeme tým, ktorí chceli prísť, ale už sme ich nemohli vpustiť), ale tých, čo majú radi dobré vínko sa vždy veľa zmestí a tak ľudia boli v hlavnej sále, v pivničke, na dvore a našla si tu svoje útulné miestečko aj partička Vajnorákov v malej predizbičke.

Vinárska história bola cítiť z každého kúta tohto malebného miesta. Dokonca pradedo majiteľov  - Ján Fekete v roku 1935 obdržal od Zväzu vinárskych spolkov pre Slovensko v Bratislave DIPLOM za  1. miesto za vystavené víno.

Takže všetci sme nadviazali na všadeprítomného vinárskeho ducha tohto priestoru a spoločne sme si prešli všetky vínka, ktoré nám vinári pripravili.

Bolo o čom rozprávať a bolo aj čo porovnávať. Dokonca prišli aj kolegovia z iných vinohradníckych spolkov a spolu debatili s nami o spoločných problémoch, ktoré sprevádzajú slovenské vinohradníctvo a špeciálne to v okolí Bratislavy

Pozrite si nižšie publikované fotky z koštovkovej akcie nášho spolku, ako spomienku pre tých čo prišli a ako pozvánku pre tých, čo prídu nabudúce. Veríme totižto tomu, že aj vďaka dobrej atmosfére sa nám podarí časom vybudovať tradičné podujatie vo Vajnoroch.

In vino veritas!

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.