Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Srdce na dlani 2021

VIDEO
Dátum: 31.03.2022
Autor: Martina Belohlavková
Počet videní: 544
Srdce na dlani 2021

V roku 2021 nám pri záchrane Vajnorských vinohradov pomohlo  veľmi veľa dobrovoľníkov, ktorí sa k nám prihlásili aj vďaka Bratislavskému dobrovoľníckemu centru. Keďže sa jednalo o náš prvý rok zbierania skúseností, tak jedinou formou odmeny, okrem zviditeľnenia odvedenej práce, bolo aj naše poďakovanie. Preto keď nás z BDC vyzvali, či by sme vedeli niekoho nominovať na ocenenie, tak sme ani chvíľu nezaváhali. Najradšej by sme nominovali všetkých, ktorí nám prišli pomôcť, ale pravidlá ocenenia to nedovoľovali. Preto sme vybrali tých najaktívnejších medzi jednotlivcami aj kolektívmi. Ešte raz všetkým veľká vďaka. Ako prebiehalo vyhodnotenie v Bratislavskom krajskom kole si môžete prečítať aj pozrieť:

Krajské oceňovanie SRDCE NA DLANI

„Srdce na dlani“ je ocenenie Bratislavského dobrovoľníckeho centra, ktoré smeruje k zvýšeniu statusu dobrovoľníctva a k jeho rozvoju:

  • ide o ocenenie dobrovoľníkov a dobrovoľníčok (jednotlivcov aj kolektívov) a ich projektov za dobrovoľnícku činnosť, ktorú vykonávajú bez nároku na finančnú odmenu v prospech iných, v rôznych oblastiach spoločenského života, rozvoja, ochrany životného prostredia, kultúry, výchovy a vzdelávania a pod.
  • ide aj o ocenenie koordinátorov a koordinátoriek dobrovoľníkov a dobrovoľníčok
  • ide o ocenenie projektov, programov a podpory dobrovoľníctva
  • ako aj o ocenenie za výnimočný čin alebo iný prejav solidarity a motivovania k službe pre druhých.

Projekt Srdce na dlani je prejavom vďaky všetkým, ktorí pomáhajú. Chceme ukázať, že dobrovoľníkov/čky si vážime. Cez jednotlivé nominácie rozprávame verejnosti dobrovoľnícke príbehy nominovaných a prezentujeme komunity a organizácie, kde sa vykonáva dobrovoľnícka pomoc. Každý, kto sa rozhodne dobrovoľne pomáhať vo svojom voľnom čase, v akejkoľvek dobrovoľníckej oblasti, si zaslúži naše uznanie a vďaku.

Srdce na dlani

Ocenenie sa udeľuje pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov, 5. decembra a Medzinárodného dňa koordinátorov dobrovoľníkov, 5. novembra. 

Aj napriek pretrvávajúcej pandémii sa dobrovoľníctvu v Bratislavskom kraji minulý rok darilo. Dôkazom je rekordných 59 prijatých nominácií na Srdce na dlani. Bratislavské dobrovoľnícke centrum (BDC) ocenilo dobrovoľníkov v náhradnom termíne 10. marca 2022, keďže pôvodný, decembrový bol, pre zlú epidemickú situáciu, zrušený.

Počas šiesteho ročníka krajského oceňovania dobrovoľníkov a dobrovoľníčok udelilo BDC Srdce na dlani 2021 v 6. kategóriách:

  • František Košarišťan, Dobrovoľník a dobrovoľníčka pomáhajúci/a v Bratislavskom samosprávnom kraji 
  • Martin Pavelka, Dobrovoľník a dobrovoľníčka pomáhajúci/a v zahraničí
  • Lenka Antalíková, Koordinátor/ka dobrovoľníkov/čok
  • EMY Team, Dobrovoľnícka skupina
  • Samaria-pomáhame pomáhať, Dobrovoľnícky projekt alebo program
  • Martina Gašparínová, Dlhodobá dobrovoľnícka pomoc

Slávnostné podujatie bolo oslavou dobrovoľníctva. Hodnotné grafiky pre ocenených dobrovoľníkov ilustrovala Ivana Kleinová. Srdce na dlani umelecky podporil Tomáš Bezdeda a 4strings-sláčikové kvarteto.

 

Zdroj a viac informácii nájdete tu: https://www.dobrovolnictvoba.sk/ocenovanie-dobrovolnikov/

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.