Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Nominovali sme dobrovoľníkov

VIDEO
Dátum: 04.11.2021
Autor: Via vitis
Počet videní: 526
Nominovali sme dobrovoľníkov

Aj touto formou by sme chceli poďakovať všetkým dobrovoľníkom, ktorí nám prišli pomáhať v prvom roku záchrany Vajnorských vinohradov a ktorí si vedeli rovnako ako my vyhrnúť rukávy a pustiť sa ručne do práce. Bohužiaľ nemohli sme nominovať všetkých, ale veríme, že to bude inšpirácia pre ostatných do budúcosti.

vyzva_srdiecko

Srdce na dlani je ocenenie výnimočných dobrovoľníkov a dobrovoľníčok, jednotlivcov aj kolektívov za ich dobrovoľné aktivity uskutočňované v prospech iných v rôznych oblastiach spoločenského života, rozvoja komunity, ochrany životného prostredia, zdravia, kultúry, umenia, výchovy, vzdelávania a i., vykonávané bez nároku na finančnú odmenu alebo akýkoľvek honorár. Rovnako je aj ocenením výnimočných projektov, ktoré svojím poslaním menia veci k lepšiemu.

Poslaním a zmyslom ocenenia je vyjadriť osobitnú vďaku tým, ktorí si vo svojom voľnom čase nájdu miesto na pomoc iným a všade tam, kde je to jednoducho potrebné.

„Srdce na dlani“ je ocenenie Bratislavského dobrovoľníckeho centra, ktoré smeruje k zvýšeniu statusu dobrovoľníctva a k jeho rozvoju:

  • ide o ocenenie dobrovoľníkov a dobrovoľníčok (jednotlivcov aj kolektívov) a ich projektov za dobrovoľnícku činnosť, ktorú vykonávajú bez nároku na finančnú odmenu v prospech iných, v rôznych oblastiach spoločenského života, rozvoja, ochrany životného prostredia, kultúry, výchovy a vzdelávania a pod.,
  • ide aj o ocenenie koordinátorov a koordinátoriek dobrovoľníkov a dobrovoľníčok,
  • ide o ocenenie projektov, programov a podpory dobrovoľníctva,
  • ako aj o ocenenie za výnimočný čin alebo iný prejav solidarity a motivovania k službe pre druhých.

Projekt Srdce na dlani je prejavom vďaky všetkým, ktorí pomáhajú. Chceme ukázať, že dobrovoľníkov/čky si vážime. Cez jednotlivé nominácie rozprávame verejnosti dobrovoľnícke príbehy nominovaných a prezentujeme komunity a organizácie, kde sa vykonáva dobrovoľnícka pomoc. Každý, kto sa rozhodne dobrovoľne pomáhať vo svojom voľnom čase v akejkoľvek dobrovoľníckej oblasti si zaslúži naše uznanie a vďaku.

Srdce na dlani

Ocenenie sa udeľuje pri príležitosti Medzinárodného dňa dobrovoľníkov, 5. decembra a Medzinárodného dňa koordinátorov dobrovoľníkov, 5. novembra. Ocenenie sa udeľuje v nasledovných kategóriách: 

  • Dobrovoľník a dobrovoľníčka pomáhajúci/a v Bratislavskom samosprávnom kraji;
  • Dobrovoľník a dobrovoľníčka pomáhajúci/a v zahraničí;
  • Koordinátor/ka dobrovoľníkov/čok;
  • Dobrovoľnícka skupina;
  • Dobrovoľnícky projekt alebo program;
  • Podpora dobrovoľníctva;
  • Dlhodobá dobrovoľnícka pomoc.

Nominovať môžete od 8.10.2021 do 8.11.2021.

Slávnostný galavečer je oslavou dobrovoľníctva. Príďte si oddýchnuť a inšpirovať sa 1. decembra 2021.

O udelení ocenenia rozhoduje 5-členná nezávislá hodnotiaca komisia zložená z predchádzajúcich ocenených a predstaviteľov organizácií, podporujúcich dobrovoľníctvo

Záštitu nad podujatím prevzal Splnomocnenec vlády SR pre rozvoj občianskej spoločnosti. 

 

#vinohrad #vajnorsky #vinohradnicky #spolok #zachrana #vino #tradicia #historia #dedicstvo #vinica #vinar #vinari #vinohrady #vajnory #vinohradnictvo #bratislava #malekarpaty #chotar #dobrovolnik #dobrovolnici #pomoc #podpora #komunita

 

Pozrite si reportáž z odovzdávania tohto ocenenia.

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.