Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Dobrovoľníci zo Základnej školy Dr. Ivana Dérera

GALÉRIA
Dátum: 15.10.2021
Autor: Via vitis
Počet videní: 452
Dobrovoľníci zo Základnej školy Dr. Ivana Dérera

Dobrovoľnícka brigáda so študentami zo ZŠ Ivana Dérera, Jelenia 16, Bratislava

V rámci dobrovoľníctva v spolupráci s Bratislavským dobrovoľníckym centrom prišli ku nám na brigádu študenti zo Základej školy Dr. Ivana Dérera. Radi sme ich uvítali v našom Komunitnom vinohrade a keďže toto už boli študenti 8. a 9. ročníka, úvodné slovo bolo dlhšie a vysvetlili sme im aj bohatú históriu Vajnorských vinohradov a ich nenahraditeľné zastúpenie v  kultúrnom dedičstve, ktoré nám zanechali naši predkovia. Tak isto veľmi dobre chápali potrebu ich záchrany a preto sme od teórie prešli k praxi, rozdali rukavice, náradie a rozdelili úlohy jednotlivým skupinkám študentov. Najväčší záujem bol o náš ,,boj" s invazívnou rastlinou pajaseňom, ale chytili sa aj do ostatných veľmi potrebných prác, lebo burina a iné rastlinstvo, ktoré nemá čo robiť vo vinohrade, neustále vyrastá. Počas prestávky mali aj sladkú odmenu vo forme ochutnávky biohrozna v neďalekom zanedbanom vinohrade, avšak už ho nebolo veľa, lebo ich predbehli škorce a viniči ostali iba stonky.

Ako ich ich to bavilo je vidieť na fotkách. Veríme, že čas strávený v našom vinohrade im trochu napravil informáciu, že prírodou nie je iba les, ale aj vinohrad. :-)

Veľmi pekne ďakujeme za výpomoc a budeme radi ak sa niečo nové u nás naučili.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.