Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Spustili sme druhú etapu odstraňovania čiernej skládky

GALÉRIA
Dátum: 11.05.2022
Autor: Via vitis
Počet videní: 289
Spustili sme druhú etapu odstraňovania čiernej skládky

Vďaka podpore od  projektu TESCO, Vy rozhodujete, my pomáhame sme mohli včera pokračovať po prvej etape ďalšími prácami, kde však už bolo potreba veľkého silného stroja pomocou, ktorého sme  začali druhú etapu čistenia nášho komunitného vinohradu od čiernej skládky.

Začali sme skoro ráno, kým nebola riadna horúčava. Predpokladali sme, že za tri hodinky 

20220511_172433_064f1e_lg

sa s pomocou tohto veľkého stroja zbavíme všetkých betónových dolámaných stĺpikov. Avšak po prvom odkrytí sme zistili, že ich tam je niekoľko vrstiev a ich množstvo pribúdalo pribúdajúcim časom. Našťastie buldozér-traktor riadil šikovný René a podarilo sa mu popasovať aj s kopami, o ktorých sme si mysleli, že to ten stroj nezvládne. Mal však skúsenosti a tak sa skoro podarilo urobiť aj nemožné. Škoda len, že čas letel veľmi rýchlo a tak sa nám nepodarilo túto etapu dotiahnuť do úplného konca ako sme si predstavovali. Veríme však, že sa nám snáď podarí nájsť finančného dobrodinca, ktorý nás podporí a umožní nám znovu si objdenať takýto stroj aj so šikovným pracovníkom. Za tento deň by sme sa chceli poďakovať firme Zemné práce a inžinierske siete, ako aj šoférovi Renému s fantastickou záhoráckou slovenčinou, ktorá je veľmi príbuzná vajnorskému nárečiu..Ako to vyzeralo a prebiehalo  je vidieť na priložených fotografiách a videách. 

    

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.