Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ako bolo na Vajnorskej vínnej muške 2022

GALÉRIA SÚBOR
Dátum: 26.03.2022
Autor: Via vitis
Počet videní: 590
Ako bolo na Vajnorskej vínnej muške 2022

Dňa 26.3.2022 sme usporiadali prvú koštovku vajnorských vín od vinárov z nášho spolku, ale aj od vinárov z Vajnor, ktorí nabrali odvahu  a prišli sa pochváliť svojim vínkom.

Bol to nultý ročník a teda sme sa všetci učili.  Príjemným prekvapením pre všetkých ktorí prišli, bolo že namiesto sľubovaných 5 žetónov dostali na koštovku dvojnásobné množstvo, nakoľko sa nám podarilo na túto akciu zohnať až 11 (veríme, že časom ich bude pribúdať) vzoriek vín. 

20220326_164839

Po dohode s majiteľmi vajnorského wellnesu a kaviarne DOBRÁ LIPA celá akcia prebiehala v ich pekne upravenej vínnej pivnici, kde sme mali zázemie a kde sa nalievali vzorky vín. Pivnička síce nepojme veľa ľudí, ale tých, čo majú radi dobré vínko sa vždy veľa zmestí.

Vinárska historia bola cítiť z každého kúta tohto malebného miesta. Dokonca pradedo majiteľov Ján Fekete v roku 1935 obdržal od Zväzu vinárskych spolkov pre Slovensko v Bratislave DIPLOM za  1. miesto za vystavené víno.

Takže všetci sme nadviazali na všadeprítomného vinárskeho ducha tohto priestoru a spoločne sme si prešli všetky vínka, ktoré nám vinári pripravili.

Bolo o čom rozprávať a bolo aj čo porovnávať. 

Stačí pozrieť na fotky, ktoré jasne zobrazujú aká bola atmosféra.

 

Všetci si akciu pochvaľovali, tak veríme, že po takomto úspešnom štarte budeme v tejto akcii pokračovať aj na budúci rok a bude to  raz tradičná koštovka vo Vajnoroch.

In vino veritas!

Kto na akcii nebol a chcel by ochutnať niektoré vínka, alebo aj bol a niektoré mu zachutilo, tak máte možnosť si ich objednať cez náš web.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
2022_3-4 Vajnorské novinky_str16_Vinna muška Vajnorská Veľkosť: 352.4 kB Formát: pdf Dátum: 13.5.2022

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.