Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ako bolo na stretnutí vajnorských vinohradníkov

GALÉRIA VIDEO
Dátum: 22.10.2021
Autor: Via vitis
Počet videní: 483
Ako bolo na stretnutí vajnorských vinohradníkov

Prvé stretnutie vajnorských vinohradníkov, ktoré sme iniciovali

Ďakujeme, všetkým, ktorí prišli a prejavili záujem spolupracovať a tak spoločnými silami zachrániť Vajnorské vinorady.

Napriek veternému počasiu sme naše stretnutie absolvovali priamo v našej Komunitnej vinici Široké a dokonca náš vincúr priniesol na koštovku mladé vínko z odrody  Müller Thurgau, ktoré sme na tejto vinici oberali. Väčšina z vás neprišla s prázdnymi rukami za čo vám ďakujeme a tak sme si okrem mladého vínka mohli pochutiť aj na vynikajúcich koláčikoch, či posúchoch. Samozrejmä, že sa podával aj sľubovaný guláš, ktorého základ tvorilo mäso z diviny. Nadšenci techniky si dokonca mohli z blízka obzrieť starý, ale funkčný traktor a započúvať sa do jeho jednoválcového pufkania motora.

Nebolo to však iba o pôžitkoch a užívaní si, ale aj o dohodách a o spoznávaní sa navzájom, pretože to bolo cieľom nášho stretnutia, aby ľudia, ktorí chodia do Vajnorského chotára sa spoznali a tak sa teraz ľahšie môžu dohodnúť na prípadnej potrebnej pomoci. Táto nám bola sľúbená aj od PD Vajnory, pokiaľ my drobní vinohradníci budeme držať spolu a budeme sa navzájom informovať o možnostiach využitia poľnohospodárskej techniky, ktorú používa PD Vajnory pri obrábaní ich viníc tak, aby to pre všetky strany bolo efektívne a ekonomické. 

Sme radi, že toto nami organizované prvé stretnutie vyšlo a veríme, že teraz sa nám bude spoločne lepšie zachraňovať a obrábať vinohrady, ktoré nám ich majitelia zverili. Tešíme sa na ďalšie stretnutia a kto to náhodou nestihol a chcel by sa pridať, naše ,,dvere" sú stále otvorené, tak neváhajte sa nám ozvať, alebo kontaktovať cez náš web.

 

Mali sme tu vo vinohradoch takýto pufkajúci traktor https://youtu.be/pDHzK3Xe7Yw , akurát tá kapela nám chýbala, tak snáď nabudúce dôjde aj nejaká kapela a dáme to k dokonalosti....

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.