Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Akcia otvorených pivníc na sv. Urbana 2023 v Bakchus vile (19.-20.05.2023)

GALÉRIA MAPA SÚBOR Facebook
Dátum: 26.04.2023
Autor: Via vitis
Počet videní: 653
4 min. čítania
Akcia otvorených pivníc  na sv. Urbana 2023 v Bakchus vile (19.-20.05.2023)

Vážení milovníci dobrého vínka a všetkého, čo súvisí s vinohradníctvom a vinárstvom!

Vítaní sú všetci naši podporovatelia, priaznivci, dobrodinci, priatelia, známi aj neznámi. S vínnou vstupenkou aj bez vínnej vstupenky. Vybrali sme tentokrát priestor, kde sa zmestí veľa dobrých ľudí.

Prvý krát sa zúčastníme tejto jarnej vínnej cesty, ktorú organizuje MVC.

Dovoľujeme si vás pozvať v rámci XVI. Ročníka akcie Otvorené pivnice na sv. Urbana 2023 organizovanej Malokarpatskou vinou cestou na koštovku vajnorských vín od vinárov z Vajnorského vinohradníckeho spolku.

Podujatie sa bude konať dňa:

  • 19.5.2023 (v piatok) od 14.00 hod do 22.00hod

  • 20.5.2023 (v sobotu) od 12.00 hod do 22.00 hod.

Našu prezentáciu označenú číslom  12 nájdete vo vínnej pivnici (vchod z dvora) pizzeria Bakchus vila  na ulici Pod lipami 1, vo Vajnoroch.

sh_logo_2744_1

Čo všetko sme si pre vás pripravili?

Budete si môcť pozrieť výstavku historických fotografii viažúcich sa k Vajnorskému vinohradníctvu a súčasne budeme premietať fotky z Vajnorských vinohradov, aby ste videli dnešnú atmosféru a prírodu, ktorá je v tomto regióne.

Tešíme sa na stretnutie s vami !

Via_vitis_MVC_mapa

Via_vitis_zoznam_pivnic

Urban23_fcb_cover

Text z webu Malokarpatskej Vínnej Cesty: 

https://mvc.sk/podujatie/otvorene-pivnice-na-sv-urbana-2023 

Srdeční vinári, výborné vína, nádherná krajina

Už 16 rokov malokarpatskí vinári otvárajú svoje pivnice v najkrajšom období roka – v máji. Je to príležitosť ochutnať vína z minuloročnej úrody vo viac ako 100 pivniciach a porovnať ich snaženie.


Kde všade môžete vína ochutnať? Na Devíne, v Rači, Vajnoroch, Svätom Jure, Limbachu, Pezinku, Modre, Šenkviciach... posledné /alebo prvé/ sú Doľany. Niektoré pivnice sú otvorené rok čo rok, niektoré pribudnú, zmenia miesto, vinár si postaví novú – krajšiu. Dva májové dni máte možnosť ochutnať vína v domácom prostredí, kde Vám nalieva vinár, ktorý týždne strávil vo vinohrade, ktorého snahou bolo z vlastného hrozna dorobiť to najlepšie víno.


Zážitok z tohto podujatia si v nijakom obchode k fľaši vína nekúpite, po ten si rok čo rok musíte prísť na Malokarpatskú vínnu cestu, a čo nové Vás čaká na tej tohtoročnej, ktorá svoje pivničky otvorí v piatok 19. mája?


Veľké vína Malých Karpát z  ročníka 2022, výborné kulinárske pochúťky – častokrát pripravené osobne vinárom, nebude chýbať hudba priamo v pivniciach, výstavy umelcov... čakajú Vás 2 dni skvelých vín, príjemných zážitkov v rozkvitnutom Malokarpatskom regióne.

Vstupenka na tento jedinečný degustačný zážitok stojí 50,- Eur, v nej je však 25,- Eur bonus na nákup vín, ktoré Vám najviac chutili, mapka, ktorá Vás do pivníc ľahko privedie, pohár v taštičke, aby sa Vám cestou nezatúlal a pas, aby ste si aj po čase doma spomenuli, ku ktorému vinárovi sa treba pre víno vrátiť znova.


Prajeme veselé putovanie.

Aby ste vedeli ako postupovať, pozrite si Sprievodcu pre vínomila po Malokarpatskej vínnej ceste

Prievodca_MVC_stvorec_01

Na nižšie uverejnených fotkách si môžete pozrieť priestory, v ktorých bude prebiehať koštovka plus fotky z posledného ročníka MVC, ktorý prebiehal aj  za našej účasti.

 

 

 

 

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Mapa Veľkosť: 684.7 kB Formát: pdf Dátum: 11.5.2023
Urban23_IG_1800x1800 Veľkosť: 543.1 kB Formát: jpg Dátum: 11.5.2023
Zoznam_pivnic Veľkosť: 78.8 kB Formát: pdf Dátum: 11.5.2023
plagát_mvc_urban Veľkosť: 501 kB Formát: pdf Dátum: 16.5.2023
Pivnica pod pizzeriou v Bakchus vile

Pivnica pod pizzeriou v Bakchus vile

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.