Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Prihlásenie vinára na Vajnkošt

Formulár pre vinárov, ktorí sa prihlasujú do súťaže Vajnkošt

Podmienky účasti:

  • Súťaže sa môžu zúčastniť iba hroznové a ovocné vína (ďalej len vína) od tuzemských amatérskych vinárov, ktoré výrobca prihlási a ich vzorky odovzdá do termínu uzávierky v zbernom mieste vo Vajnoroch. Do súťaže je možné prihlásiť iba vína podľa kategórií uvedených v tabuľke.

  • Amatérskym vinárom sa považuje vinár, ktorého vína sú určené len pre ich rodiny, priateľov, členov spolku alebo na akcie v rámci činnosti spolku. Vinár v prihláške do súťaže svojim podpisom deklaruje, že jeho vína nikdy neboli predávané v obchodných zariadeniach, vinotékach alebo reštauráciách.

    Súťaže Vajnkošt 2023 sa môžu zúčastniť všetci vinári,  čo majú jednu šaržu v maximálnom objeme 1.000 litrov. Takýto vinári sú považovaní za drobných vinárov, bez ohľadu na to, kde predávajú svoje vína. Podmienkou účasti v súťaži je súhlas prihlasovateľa s ustanoveniami štatútu. 
  • Do súťaže Vajnkošt o najlepšie víno je možné prihlásiť iba hroznové vína vinárov, ktorých hrozno použité na ich výrobu pochádza z vinohradov v katastroch Vajnory, Rača, Jur alebo má vinár trvalé bydlisko vo Vajnoroch, alebo je členom Vajnorského vinohradníckeho spolku.

  • Do súťaže Vajnkošt o  najlepšie víno je možné prihlásiť aj vzorky tichých vín so zvyškovým cukrom nad 45 g.l-1 (prírodne sladké vína), perlivých, šumivých, oranžových a likérových vín bez obmedzenia obsahu zvyškových cukrov.

* Povinné pole
Prihláška do súťaže
Vzorka č.1
* Povinné pole