Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Aj tento rok sme súčasťou Zelených dní BDC

GALÉRIA
Dátum: 16.05.2023
Autor: Via vitis
Počet videní: 396
2 min. čítania
Aj tento rok sme súčasťou Zelených dní BDC

Aj tento rok sme súčasťou Bratislavských zelených dní 2023, ktoré organizuje Bratislavské dobrovoľnícke centrum 

345627067_1420474772035395_3738238216549656929_n

ZELENÉ DNI SA USKUTOČNIA V TERMÍNE 19. - 20. MÁJA 2023. UŽ TERAZ SA NA VÁS TEŠÍME!

Máš vzťah k enviro témam? Štve ťa stav životného prostredia v Bratislave a jej okolí? Chceš priložiť ruku k dielu a hľadať s nami efektívne riešenia? Staň sa spolu s nami súčasťou Zelených dní! 

Realizácia dobrovoľníckych aktivít Zelené dni: 19. - 20. máj 2023.

V rámci dobrovoľníckeho programu Zelené dni hľadáme šikovných dobrovoľníkov a dobrovoľníčky, ktorým záleží na ochrane a tvorbe životného prostredia. Tvoja úloha bude spočívať v pomoci zapojeným organizáciám s úpravou vonkajšieho areálu, údržbou lokality a zelene, čistením a zberom odpadkov v lese či v okolí Dunaja. Okrem toho môžeš pomôcť s výsadbou zelene a stromčekov, kosením, hrabaním, strihaním kríkov i stromov, odstraňovaním burín, náletových drevín či porastov vo vinohrade.

Zavolaj kamošov, rodinu, či kolegov a stráv s nimi čas zmysluplne – s hrabľami v ruke a skvelým pocitom z dobre vykonanej práce! 

Tešíme sa na tvoju účasť!
Tím Bratislavského dobrovoľníckeho centra

FOTO: BDC

Partneri: IUVENTA- Slovenský inštitút mládeže, Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky a Slovenský vodohospodársky podnik, štátny podnik. Zelené dni realizujeme v rámci Programu ACF Slovakia. 

V tomto ročníku sme si pripravili tieto aktivity na dva dni:

19. máj 2023, 9:00-13:00 hod., Vajnorský vinohradnícky spolok, Vajnory - vinica Široké, Bratislava

  • popis aktivity: prevzdušnenie pôdy, zbavenie sa buriny a náletových stromčekov, či malinčia a šípok, čistenie pozostatkov čiernej skládky, maľovanie paliet 
  • počet dobrovoľníkov: 50, prihlásenie: AKTIVITA JE NAPLNENÁ 

20. máj 2023, 9:00-13:00 hod., Vajnorský vinohradnícky spolok, Vajnory - vinica Široké, Bratislava

  • popis aktivity: práce pri sadení stromčekov t.j. úprava vykopanej jamy pre stromček, osadenie podporných kolov, vloženie stromčeku a jeho zasadenie, fixovanie k podporným kolom, vytvorenie ochrany z drôtenej siete proti ohryzu zverou a pod.
  • počet dobrovoľníkov: 30, prihlásenie: https://lnk.sk/lchy

Dôležitá informácie je tá, že ešte zháňame dobrovoľníkov na sobotu 20. mája 2023, kde nie je naplnená kapacita ani na 1/6. Čo sa zmenilo je fakt, že sadenie stromčekov z májového termínu sa presúva na september, alebo október, avšak netreba mať hlavu v smútku, nakoľko ešte je tu čerešňový sad, ktorý sme sadili na jeseň 2022 a tiež potrebuje vašu pomocnú ruku. 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.