Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Ďakujeme dobrovoľníkom počas týždňa dobrovoľníctva

GALÉRIA
Dátum: 24.09.2021
Autor: Via vitis
Počet videní: 900
Ďakujeme dobrovoľníkom počas týždňa dobrovoľníctva

Ďakujeme všetkým dobrovoľníkom, ktorí nám pomohli

Chceli by sme čo najsrdečnejšie poďakovať všetkým dobrovoľníkom, ktorí nám v rámci akcie Týždeň dobrovoľníctva pomáhali pri záchrane vajnorských vinohradov. Zelené práce v tomto období nie sú vôbec jednoduché a bolo treba zobrať do rúk náradie a poriadne si máknuť, aby sa podarilo z priestoru medzi koreňmi viniča dostať preč rastlinstvo, ktoré tam nemá čo hľadať. O to srdečnejšie je naše poďakovanie, že sa dobrovoľníci tejto ťažkej práce nezľakli a pustili sa do práce.

20210918_152219

Z 26 riadkov sa podarili za týždeň dobrovoľníctva takto urobiť 3 riadky za čo ďakujeme. Veríme, že hlavne firmné kolektívy si u nás urobili super tímovú spoluprácu a spoznali svojich kolegov aj po inej stránke ako firemnej. Teda niektorí sa vyslovene zoznamovali v reálnom svete, lebo sa poznali iba zo sveta virtuálneho. Sme radi, že sme mohli spoznať firemné kolektívy zo Slovenskej sporiteľne, Dellu, či Dentsu. Niektorí prišli pripravení a naštudovali si našu webstránku a po práci si od nás dohodli ochutnávku vajnorských vín, čo sme im s radosťou urobili.

20210917_123822

Nebola to iba čistá koštovka, ale aj odborný výklad o domácej výrobe vína v malých objemoch, tak ako sa to ešte dnes vo Vajnoroch robí. 

Okrem už spomínaných firiem, chceme poďakovať aj Spojenej škole Tilgnerova, ktorej študenti vo väčšom množstve nám prišli pomôcť s jednoduchšími zelenými prácami. Vďaka ich činnosti sme sa zase o krok posunuli v našej stavbe Révovej búdy podľa starého spôsobu stavania, nakoľko  vyzbierali nastrihanú révu, z ktorej sa bude robiť povrch strechy.

83dac63d-f61a-4372-8962-73fdc7ac55b8

Študentom sme okrem spôsobu výstavby takejto vinohradníckej búdy porozprávali aj o bohatej histórii Vajnorských vinohradov nakoľko sme zistili, že povedomie o nej je na minimálnej úrovni a často ľudia ani nevedia, že tu pod Malými Karpatmi sú vinohrady patriace do Vajnorského katastrálneho územia.

Dobrovoľníkom sme sa snažili vytvoriť maximálne priateľské prostredie a tak veríme, že sa ešte s nimi stretneme na nejakej našej brigáde a že sa im čas strávený u nás páčil.

 

Ešte raz VEĽKÁ VĎAKA za pomoc!

 

Prišlo nám aj poďakovanie od Bratislavského dobrovoľníckeho centra:

Milé organizácie,

ďakujeme Vám veľmi pekne, že ste sa zapojili do Týždňa dobrovoľníctva 2021. Vážime si Vašu skvelú spoluprácu, nasadenie a prejavenú dôveru. 

V Bratislavskom samosprávnom kraji sa do dobrovoľníctva v termíne 16.- 22.septembra zapojilo 579 dobrovoľníkov/čok a spolu tak pomáhali 2035 dobrovoľníckych hodín. Je to najvyšší počet spomedzi zapojených šiestich krajov. Na Slovensku dokopy pomáhalo 2280 dobrovoľníkov. 

Ďakujeme, že ste si pripravili dobrovoľnícke aktivity, mali zabezpečené občerstvenie, prezenčky a zachovali si milý prístup. Niektoré aktivity sa podarilo naplniť, niektoré žiaľ nie, aj napriek tomu, že boli rovnako propagované.

Na základe Vašich reakcií nás teší, že každý jeden dobrovoľník Vám naozaj pomohol a mnohí z nich by sa k Vám radi vrátili a pomáhali aj v nasledujúcich týždňoch. 

Pevne veríme, že to bolo pre Vás prínosom a budeme sa tešiť, ak sa zapojíte aj na budúci rok.

Taktiež nás neváhajte kontaktovať, ak potrebujete nastaviť dobrovoľnícke programy vo Vašich organizáciách a hľadáte si ďalších dobrovoľníkov.

Všetko dobré,

MAGDALÉNA ŠIMKOVÁ

Bratislavské dobrovoľnícke centrum
Stará tržnica, Nám. SNP 25, 811 01 Bratislava

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.