Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Realizovali sme tretiu etapu odstraňovania čiernej skládky

GALÉRIA
Dátum: 16.06.2022
Autor: Via vitis
Počet videní: 332
Realizovali sme tretiu etapu odstraňovania čiernej skládky

Vďaka podpore od  projektu TESCO, Vy rozhodujete, my pomáhame sme mohli pokračovať po prvej  a druhej etape ďalšími prácami, kde tak isto ako v druhej etape bolo potreba veľkého silného stroja, pomocou ktorého sme  zvládli tretiu etapu čistenia nášho komunitného vinohradu od čiernej skládky.

Na tento deň hlásili vysoké teploty preto sme začali sme skoro ráno. Verili sme, že v tento deň sa nám s pomocou tohto veľkého stroja podarí zbaviť všetkých betónových dolámaných stĺpikov. Našťastie buldozér-traktor riadil znovu šikovný René, ktorý tu bol už aj pri druhej etape a tak poznal prostredie aj náš problém. Znovu sa mu podarilo sa popasovať aj s kopami, o ktorých sme si mysleli, že to ten stroj nezvládne. Mal však skúsenosti a tak sa podarilo skoro aj nemožné. Aj tentokrát to bola práca, ktorá sa rátala na dlhé hodiny, keďže sme po Oldovým dohľadom riešili každý detail. Nakoniec sa všetko podarilo, veď len pre malé posúdenie si je možné pozrieť ako to vyzeralo na začiatku tejto tretej etapy a ako to dopadlo na konci:

20220616_091809

A20220617_094644

Ako to celé prebiehalo a čo všetko sa robilo si môžete pozrieť vo fotogalérii. 

Čo hovoríte na túto zmenu? Ešte ostalo kopu drobných úlomkov plastov a skla, čo by sme chceli už úplne dočistiť vo štvrtej etape a mohli na čistom mieste, ktoré bolo plné odpadu začať robiť oddychovú zónu a vysadiť tam stromy, ktoré kedysi boli vo vinohradoch. Budeme radi ak sa nám prihlásite, žeby ste nám chceli pomôcť aj s týmito prácami, ktoré síce nesúvisia priamo s vinohradom, ale sú v jeho najbližšom okolí a svojim spôsobom sa ho týkajú.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.