Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Pomáhali sme stavať Májku vo Vajnoroch

GALÉRIA
Dátum: 30.04.2022
Autor: Via vitis
Počet videní: 499
Pomáhali sme stavať Májku vo Vajnoroch

Oslovili nás dievčatá z Vajnorského okrášľovacieho spolku a Vajnorskej Podobenky, či by sme im nepomohli z nesením a osadením symbolu jari = Májky. Keďže v našom spolku je viac mužov ako žien, nebolo treba veľa prehovárať a pridali sme svoju ruku k dielu.

Celú akciu riadili starší a skúsenejší chlapi z folklórnych spolkov. My sme sa plne podriadili ich príkazom a vari aj preto bez nejakej ujmy sa podarilo preniesť celý strom na dlhšiu vzdialenosť. Ako vidieť aj na fotkách bola to hračka pre takých chlapov ako hora :-)

Bez problémov dopadlo aj samotné osádzanie Májky priamo v Parku pod lipami. Keďže všetko dobre dopadlo, tak bol priestor pre spev,  aj na trošku toho dobrého vajnorského vínka. My sme nalievali našu spolkovú Millerku 2021, ktorá na koštovke s Profesorom Malíkom pri hodnotení získala 83 bodov, čo znamenalo bronzovú medailu.

Sme radi, že aj takouto pomocou sme mohli prispieť k zachovaniu nášho kultúrneho dedičstva a spríjemniť povečer všetkým vajnorákom, ktorí v tom čase prišli nás povzbudzovať do parku. 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.