Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Fenofáza a tipy pre aktuálnu fenofázu

cropped-VinLink_logo__farebne_01-1             galati

 

Vďaka realizácie metrologickej stanice od spoločnosti VinLink na sledovanie parametrov počasia a následného spracovania cez algoritmus od GALATI vám vieme poskytnúť informácie v akej fenofáze sa nachádzajú Vajnorské vinohrady a súčasne sú tam aj tipy, čo robiť v aktuálne fenofáze.

20220715_165333_orez

Veríme, že tieto informácie pomôžu všetkým vinohradníkom v našom blízkom okolí cca do 3-och kilometrov od našej Komunitnej vinice.

Ak by ste mali záujem o bližšie informácie, alebo o podobnú meteostaničku, tak sa ozvite nášmu Norovi, ktorý to má celé na starosti. Čím bude takýchto staničiek viac vo Vajnorských vinohradoch, tým lepšie budeme vedieť sa starať o vinohrady z pohľadu ich aktuálnych potrieb podľa fenofázy a možného ohrozenia rôznymi chorobami. Sú to primárne choroby perenospóra, múčnatka a pleseň sivá, ktoré sú priamo závislé od počasia.

Keby niekomu z Vajnorských vinohradníkov boli informácie uvedené na tejto stránke, tak si môže od nás požičať  knihu od autorov Gašpar Vanek, Zlatica Vaneková, Tomáš Vanek:

Ochrana viniča podľa GALATI

IMG_20220719_0001

IMG_20220719_0002