Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

TESCO edícia č.11

Po celkom úspešnom umiestnení sa v TESCO edícii č.10 sme sa prihlásili s novým projektom aj do tejto edície č. 11. Prvé kolo výberu navrhnutých projektov už prebehlo a dobre ste nám držali palce, lebo sme postúpili do druhého kola.  Toto druhé kolo bude prebiehať vo všetkých obchodoch spoločnosti Tesco v období od 11. júla 2022 do 7.augusta 2022 .

Logo-Tesco

Pre náš spolok boli vybrané tieto predajne v regione č.77 :

  1. Obchod Tesco Supermarket Bratislava Vajnoria

  2. Obchod Tesco Supermarket Ivanka pri Dunaji

Pokiaľ urobíte nákup v niektorom z vyššie spomenutých obchodov, tak dostanete 1 hlasovací žetón a je na vás, ktorému projektu v danej predajni dáte svoj hlas.

baner-1920x151

Preto dovoľte, aby sme vám predstavili náš projekt: 

ŠKOLSKÁ VINICA A SAD PRE DETI ZÁKLADNEJ ŠKOLY

Začiatok projektu (dátum)
29.8.2022

Koniec projektu (dátum)
27.3.2023


Aké sú ciele, ktoré chcete projektom dosiahnuť?
Pri záchrane Vajnorských vinohradov sme zistili, že mladí ľudia vo veku kedy ešte navštevujú základnú školu, vôbec netušia ako sa pestujú jednotlivé potraviny. Poznajú síce nové metódy ako napr. hydroponické pestovanie, ale sami žiadne pestovanie v zemi reálne nevideli. Za našich čias, kedy sme navštevovali ZDŠku, tak sme mali pestovateľské práce, kde v rámci areálu školy boli políčka zeleniny , o ktoré sme sa ako žiaci starali. Vajnory strácajú vinohradnícku tradíciu a my ju chceme udržať.

Aký prínos bude mať váš projekt pre okolie? Budete do projektu priamo zapájať aj dobrovoľníkov z okolia?
Projekt má povzbudiť mladých ľudí k tradičnému vinohradníctvu a ovocinárstvu, ktoré majú hlboké korene vo Vajnoroch. Chceme do projektu zapojiť priamo žiakov a rodičov základnej školy, pričom vypestované ovocie bude pre potreby školy. Sekundárnym prínosom by mal byť novovytvorený vzťah mladých ľudí k vinohradníctvu a ovocinárstvu nakoľko mnohých z nich majú v rodinnom dedičstve vinohrad, ale nik z rodiny sa o neho nestará. Treba to tie deti naučiť pod odborným dohľadom členov nášho spolku.


Ako budete propagovať projekt počas hlasovacej fázy?
Projekt budeme propagovať na našej webovej stránke, na našich sociálnych sieťach - Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter, Youtube. Plánujeme sa prihovárať k zamestnancom Tesca a urobiť pre nich prezentáciu nášho spolku a jeho činností. Urobíme výstavu fotiek z Vajnorských vinohradov v priestoroch nákupného centra OC Vajnoria a budeme sa prezentovať okoloidúcim zákazníkom predajne Tesco. Vytvoríme leták na propagáciu nášho projektu a vytvoríme brožúru venovanú projektu, ktorá bude k dispozícii.


Ako budete propagovať projekt počas realizačnej fázy?
Projekt budeme propagovať na našej webovej stránke, na našich sociálnych sieťach - Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter, Youtube. V danom období organizujeme v Komunitnom vinohrade spoločenské akcie, kde priamo chceme ľuďom odprezentovať naše úsilie o vzdelávanie mladej generácie v oblasti vinohradníctva a ovocinárstva.


Prosím napíšte krátky pútavý text o svojom projekte tak, ako by ste ho chceli odprezentovať verejnosti (text bude umiestnený na hlasovacích zariadeniach a na webe k projektu).
Podporte vytvorenie školskej vinice a ovocného sadu priamo v areáli Základnej školy vo Vajnoroch. Pomôžte nám v mladých ľuďoch zapáliť lásku pre pestovanie hrozna a ovocia a tak vychovať našich nástupcov, ktorí budú pokračovať v projekte na revitalizáciu zanedbaných Vajnorských vinohradov. Vráťme im zašlú slávu, zachráňme dedičstvo našich otcov a vytvorme miesto pre aktívny odpočinok. . Spolu pomôžeme prírode a príroda potom pomôže nám.
Ďakujeme.

Odhadovaný počet dobrovoľníov, ktorí sa budú podieľať na projekte:
50

Popis projektu a odhadovaný rozpočet 

Predpokladaná plocha, ktorú bude tento projekt zaberať je 50 m2 pričom rozmery by mali byť 4x12,5m. Na tejto ploche by sme okrem viniču stolového chceli vysadiť aj ovocné stromy, drobné ovocie pod vinohrad ale aj kríky a trvalé porasty pod vinohrad. Návrh obsahuje oporný materiál za 770 ,-€, zavlažovací systém za 270,-€, nákup sadeníc viniča a ovocných stromov a ostatných rastlinných prvkov v cene 460,-€ a v neposlednom rade rastlinná výživa v sume cca 100€. Dokopy je to projekt za 1.600,-€. V prípade víťazstva v hlasovaní by sme od TESCO získali 1200,-€ a 100,-€ bude príspevok od nášho spolku (okrem samotnej práce a realizácie) a ešte 300€ plánujeme získať sponzorsky od podporovateľov z lokality Vajnor.

Ak budú dobrovoľníci zapojení do projektu, popíšte prosím čomu sa budú venovať.
Naučíme ich komplexnú starostlivosť o vinicu a ovocné stromy. Na začiatku ich starostlivosť bude spočívať v polievaní a vyplievaní okolo novo zasadených štepov a stromčekov. Každým rokom budú jednotlivé odborné práce pribúdať a preto aby sme ich vzdelali, budeme ich školiť aj na už vyrastených viniciach a ovocných stromoch, ktoré zachraňujeme vo vinohradoch. Je to projekt na desiatky rokov.

Tak toto je náš projekt a plán. Budeme radi, keď nás podporíte a svojim vhodením žetónu do hlasovacieho zariadenia urobíte tak prvý krok k naplneniu tohto projektu. Súčasne chceme poďakovať Barbore Hullovej, programovej manažérke Nadácie Pontis, ktorá má tieto projekty na starosti.

ZDS_vinica_a_sad_na_výučbu

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Plagát s krátkym oslovením edícia11 Veľkosť: 655.9 kB Formát: pdf Dátum: 8.7.2022
Plagát s dlhším popisom projektu edícia11_loga_komplet Veľkosť: 429.6 kB Formát: pdf Dátum: 8.7.2022
Plagát s dlhším popisom projektu edícia11_s výzvou na hlasovanie Veľkosť: 438.1 kB Formát: pdf Dátum: 8.7.2022