Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Trhy dobrovoľníctva pre študentov

Dátum: 07.03.2023
Autor: Via vitis
Počet videní: 357
Trhy dobrovoľníctva pre študentov

Dobrovoľníctvo sa dostáva do kurikula čoraz väčšieho počtu škôl, ktoré vnímajú pomoc iným ako alternatívny spôsob výučby. Dlho sme uvažovali ako dostať dobrovoľníctvo medzi študentov až sme sa rozhodli, že prídeme s dobrovoľníctvom k nim:) 

Prvý Trh dobrovoľníctva pre mladých s 8 neziskovými organizáciami sme zorganizovali v British International School Bratislava. Podľa zákona o dobrovoľníctve sa môžu do pomoci iným zapájať žiaci a študenti nad 15 rokov, preto sme aj neziskové organizácie vyberali podľa náročnosti aktivít. Voľba padla na Mladiinfo Slovensko, Fashion Revolution Slovakia, Pamäť mesta Bratislavy, Via Vitis - Vajnorský vinohradnícky spolok, Štátnu ochranu prírod, SEV - Dropie, Slovenskú humanitnú radu a European Solidarity corps. Cieľom Trhu bolo zoznámiť študentov s rôznymi dobrovoľníckymi príležitosťami formou workshopu, čo sa nám opakovane osvedčuje. Radi budeme súčasťou aj Vášho "alternatívneho vzdelávania". Ak chcete študentov zapojiť do dobrovoľníckej činnosti, radi im vysvetlíme ako to presne funguje. Ozvite sa nám: info@dobrovolnictvoba.sk

 

Správa prevzatá zo stránky: https://www.dobrovolnictvoba.sk/o-nas/novinky/trhy-dobrovolnictva-pre-studentov/ 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.