Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Prihlásili sme sa do Enviroprojektu Nadácie VÚB 2021

Dátum: 03.11.2021
Autor: Via vitis
Počet videní: 448
Prihlásili sme sa do Enviroprojektu Nadácie VÚB 2021

Prihlásili sme sa na 2. ročník grantového programu Nadácie VÚB pre Životné prostredie

Z našich cieľov prinavrátiť a oživiť povesť Vajnor ako vinohradníckej dediny neďaleko Bratislavy sme vybrali tie, ktoré sú v súlade s vyhláseným grantovým programom Nadácie VÚB. Chceme nadviazať na stáročné vinohradnícke tradície obce a rozvíjať odkaz Vajnorského vinohradníckeho družstva, ktoré v obci vzniklo v roku 1919. Napomáhať trvalému rozvoju vinohradníctva a vinárstva ako súčasti nášho prírodného, kultúrneho a historického dedičstva vo Vajnoroch. Súčasne je pre nás dôležitá ochrana biodiverzity, či rozbeh zelenej ekonomiky. 

Na základe zmyslu, realizovateľnosti a rozsahu očakávanej „zelenej stopy“ predložených žiadostí vyberie hodnotiaca komisia 7 až 8 projektov, medzi ktoré Nadácia VÚB prerozdelí celkovo 50-tisíc eur, pričom každý víťazný projekt môže rátať s podporou až do výšky 7-tisíc eur.  Výsledky budú známe v polovici decembra. 

Držte nám palce, aby náš projekt Komunitnej vinice zaujal hodnotiacu komisiu a získali sme tento zaujímavý grat, ktorý je v súlade s našími cieľmi. 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.