Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

O histórii vajnorského vinohradníctva a Vajnor

Ak chceme niečo o sebe vedieť, mali by sme poznať aj našu minulosť.  Keďže cieľom spolku je napomáhať trvalému rozvoju vinohradníctva a vinárstva ako súčasti nášho prírodného, kultúrneho a historického dedičstva vo Vajnoroch, chceli by sme si v tejto časti webu ,,posvietiť" práve na tú históriu, ktorá nás vyformovala až do dnešných dní. Budeme len radi, ak sa spolu s nami podelia aj starší pamätníci o svoje spomienky. Veľmi pekne spomienky našich predkov z vajnorského vinohradníctva spracoval Ján Jurkovič na svojom webe www.spominajme.com kde je špeciálne sekcia venovaná vinohradníctvu vo Vajnoroch

Veríme, že sa nám časom podarí nazbierať kopu informácií, ktoré potom využijeme pri otvorení Vinohradníckeho múzea vo Vajnoroch.

Samozrejme, že celá história Vajnor nebola založená iba na vinohradníctve a preto by sme vám  chceli dať dokopy všetky informácie uvedené vo viacerých zdrojoch, kde sú spomínané Vajnory. Pre nás ako najbližší zdroj informácií ostávajú Vajnorské novinky, kde sú pravidelne vydávané články o histórii Vajnor.

Video