Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Starostlivosť o vinicu

Pokiaľ máte pocit, žeby ste sa chceli starať o nejaký kúsok vinice, ktorá je momentálne zanedbaná, tak budeme iba radi.

Na začiatku ani netreba mať nejaké špeciálne odborné vedomosti, lebo to vás vieme zaučiť, prípadne veľmi veľa odborných informácii si nájdete aj na našich webstránkach. V spolkovom komunitnom vinohrade máme umiestnenú malú metrologickú stanicu a tak vieme dopredu upozorniť susedov na potrebu postrekov a súčasne publikujeme,  čo je potreba robiť v ktorej fenofáze viniča. Dokonca, komu sa nechce čítať, tak sú tam aj ukážkové videá, kde veríme, že nájdete odpovede na to, čo si potrebujete naštudovať.

A keby ani toto nebola cesta pre vás, tak náš spolok má vo svojich radoch odborníkov, ktorí vám radi a ochotne poradia.

Tak isto na začiatku nie je potrebné mať ani nejaké špeciálne náradie, či stroje. Stačia malé nožnice a škrabák. Ohľadom veľkého kosenia v riadkoch, či postrekovania vinohradu, vám vieme byť po dohode nápomocní. Ako spolok sa totižto snažíme získať nejaké finančné prostriedky aj na mechanizáciu, ktorú veríme, že postupne sa nám bude dariť zaobstarať.

Ak sa vám stane, že nestíhate s prácami z dôvodu nejakých nepredvídateľných okolností, stačí sa dohodnúť a vieme byť aj v tomto smere nápomocní, či už priamo ako členovia spolku, alebo formou cez dobrovoľnícke brigády, ktoré v našich komunitných vinohradoch realizujeme.

V prípade, že sa prihlási o starostlivosť už ,,hotový" vinár, tak vieme byť nápomocní pri získavaní zmlúv o zápožičke, alebo nájomných zmlúv. 

Ako sa hovorí: ,,Ve dvou se to lépe táhne", tak máme otvorené ,,dvere" pre nových členov spolku, alebo vás povzbudzujeme si vytvoriť vlastnú komunitu a mať ucelenú komunitnú vinicu.