Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Prosíme nekradnite nám vrecia

MAPA
Dátum: 17.03.2023
Autor: Via vitis
Počet videní: 359
2 min. čítania
Prosíme nekradnite nám vrecia

V rámci projektu od Nadácie Ekopolis - Sadíme budúcnosť sme vyčistili priestor na začiatku Vajnorských vinohradov. Na tomto priestore sme na jeseň vysadili 35 ovocných stromov. Okrem týchto stromov sa snažíme tento priestor skultúrniť a vytvoriť miesto na oddych. 

Aby sme zistili ako sa budú ľudia správať k tomuto priestoru, tak sme tam dočasne umiestnili prvky na oddych a informovanie.

Ako sa sami osobne môžete presvedčiť (je to verejne dostupné miesto vedľa cyklotrasy JURAVA) dočasne sme tu osadili informačnú tabuľu, stojan pre bicykle, stôl s lavicami a smetný kôš. Ľudia sa tu často zastavujú a rozumieme, že občas potrebujú odhodiť odpad. Bohužiaľ našli sa aj takí jednotlivci, ktorí sem odhadzujú odpad, ktorý sem nepatrí, aj keď na druhú stranu je to vždy lepšie riešenie, ako keby to vyhodili priamo v prírode.

Nakoľko sme si všimli, že ľudia celkom rýchlo tento smetný kôš naplnili, tak sme zozadu informačnej tabule umiestnili celý balík igelitových vriec do smetných košov, aby ľudia, ktorým nie je ľahostajné toto prostredie, mohli vymeniť plné vrece za prázdne.

20230220_165608_(1)

Tí slušní aj tak občas urobili a vrecia vymenili a plné odniesli. Avšak našli sa aj takí, čo si privlastnili komplet celý balík vriec, hoci im musí byť jasné, že ho tam nechávame za úplne iným účelom.

Vyzerá to, že na našom Slovensku ešte dlho potrvá, kým bude ľuďom viac záležať na veciach verejných ako iba na veciach ich súkromných. Dúfame, že ukradnuté vrecia budú slúžiť aspoň na to, aby sa odpad z prírody dostal tam, kam patrí.

Dočasné miesto na oddych vo Vajnorských

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.