Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Zrealizovali sme riadenú koštovku vín od vajnorských vinohradníkov, ktoré hodnotil Prof. Malík

GALÉRIA SÚBOR VIDEO
Dátum: 29.04.2022
Autor: Via vitis
Počet videní: 550
Zrealizovali sme riadenú koštovku vín od vajnorských vinohradníkov, ktoré hodnotil Prof. Malík

Koncom mesiaca apríl, sme pozývali milovníkov vajnorských vín na riadenú koštovku vín od vajnorských vinohradníkov, ktorou v nás sprevádzal a hodnotil na slovo vzatý odborník: Prof. Ing. Fedor Malík, DrSc. - enológ, biotechnológ, skúsený svetobežník, cestovateľ, vášnivý kuchár.

Ako to na tejto koštovke vyzeralo vám priblíži tento článok.

Na koštovku priniesli vínka vajnorskí vinári a vinohradníci. Bolo to síce určené primárne pre členov Vajnorského vinárskeho spolku - Via Vitis, ale keďže nás je ešte pomerne pomenej (máme otvorené dvere pre záujemcov), tak sme pozvali aj ostatných vinárov z Vajnor. Pán Malík nám na úvod porozprával niečo o histórii vinohradníctva na Slovensku (viď prílohu z jeho knihy My sme víno) a zaspomínal na časy, keď chodieval do Vajnor a spolupracoval s PD Vajnory.

Následne každý vinár predstavil svoje vínko v krátkom popise, ktorý bol k dispozícii a potom vzorku zhodnotil pán Malík. Jednotlivým vínkam prideľoval bodové hodnotenie (vysledok bodovania je tiež v prílohe) a konzultoval dobré a zlé vlastnosti jednotlivých vín so samotným vinárom. Preto to bolo veľmi poučné pre vinárov a pre koštovačov zase sme sa učili rozoznávať rôzne chute vo víne.

Pán Malík je veľký odborník, čo sa vína a vinárstva týka, ale asi málokto vie, že aj veľmi vtipný človek. Takže sme sa nielen veľa vecí dozvedeli, ale sa aj zasmiali. Ďakujeme ešte raz, že si FEDOR MALÍK & SYN. našiel čas aj na nás vajnorákov a dodal nám energiu do ďalšej práce.

 

Ďakujeme Klaudii Kosovej, ktorá teraz prevádzkuje Bakchus vilu vo Vajnoroch za jej ústretovosť a ochotu poskytnúť nám priestory krásnej vínnej pivnice.

Súbory na stiahnutie

Názov Veľkosť Formát Dátum Zoradiť podľa:
Úvod knihy ,,My sme víno" od autora Fedora Malíka Veľkosť: 1.66 MB Formát: jpg Dátum: 4.5.2022
Bodový výsledok podľa hodnotenia vín pánom Malíkom Veľkosť: 833.4 kB Formát: pdf Dátum: 5.5.2022

Video

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.