Prešovanie vlašáku

Hneď po oberačke sa vlašák prešoval u nášho vincúra
Po oberačko bolo potrebné hrozno ďalej spracovať a tak sme sa pustili do prešovania. Hrozno z debničiek sa muselo najprv odstopkovať na našom elektrickom pomocníkovi - odstopkovovači. Takto odstopkované a súčasne aj jemne pomleté hrozno sa postupne z kade plnilo do prešu. Na začiatku bol samotok a z neho sme merali cukoratosť muštu. Následne sme preš uzavreli a začalo sa "veslovanie" :-) Keď už bolo hrozno správne vylisované a mušt z neho preliaty do skleneného demižónu, prišlo na rad vyberanie výliskov naspäť do bedničiek. Nuž a pri tom sa stala aj krásna otlačka na ruke, ktorá sa veľmi podobala otlačke cyklistu na nohe :-) Celé prešovanie prebiehalo vo veselej nálade a hlavne čas bežal omnoho rýchlejšie ako sa nám zdalo. Veríme, však, že všetka táto námaha bude na konci odmenená, tak nám držte palce.
Súbory na stiahnutie
Názov | Veľkosť | Formát | Dátum | Zoradiť podľa: |
---|---|---|---|---|
Veselo pri prešovačke | Veľkosť: 21.6 MB | Formát: mp4 | Dátum: 25.9.2021 |
Video
Komentáre
Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.